Zašto je Pinterest must have marketing kanal za tvoj brend? | Radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
11823
post-template-default,single,single-post,postid-11823,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Blog

pinterest

Zašto je Pinterest must have marketing kanal za tvoj brend?

  |   digitalni marketing, društvene mreže

Pinterest je riznica dobrih ideja.

 
Ideje za uređenje doma, rođendanske proslave, odjevne kombinacije, vjenčanja itd. većina ljudi ne pronalazi na Googleu, Facebooku ili Instagramu, već ideje crpi s Pinteresta!
 
Ako si koristio Pinterest onda već znaš koja je logika funkcioniranja ove društvene mreže, a ako nisi onda je vrijeme da se upoznaš s Pinterestom i razlozima zašto ga trebaš koristiti kao marketing kanala za svoj brend.
 
Upoznaj se s Pinterestom!
 
Tri – dva – jedan…
 
Pinterest se od ostalih društvenih mreža razlikuje odmah na prvi pogled.
Prvo i osnovno, ideja Pinteresta nije dijeljenje svojih fotografija, video materijala ili ikakvog drugog oblika sadržaja sa sljedbenicima! Ideja Pinteresta je da korisnik sprema sadržaj brendova koji mu je zanimljiv za kasnije. Da, upravo tako, možeš kreirati različite “panoe” (boards), koje imenuješ kako želiš i u njih spremaš ideje koje nalaziš na Pinterestu te ih kasnije pregledavaš. U domeni dodirnih točaka s drugim društvenim mrežama možemo reći da je Pinterest sličan Instagramu zbog sadržaja koji se nalazi u obliku fotografija, te Googleu zbog načina na koji se pretražuje (upisivanjem relevantnih pojmova).
 
Još jedna ključna razlika između Pinteresta i ostalih društvenih mreža je u načinu na koji se prikazuje sadržaj na Pinterestu. Sadržaj se prikazuje u obliku umanjenih fotografija koje se uvećaju kada se na njih klikne. Za fotografije se vežu sljedeće relevantne fotografije i tako ukrug kako te nikad ne bi ostavio bez novih ideja za koje si zainteresiran. Ispod svake fotografije se nalazi kratki opis i link koji te vodi na relevantnu web stranicu na kojoj možeš pročitati više o prikazanom sadržaju ili pak kupiti proizvod i sl.
 
Pinterest je odlična platforma za brendove, ali i osobe koje žele doći do svojih potrošača kako bi prodavali svoje usluge i proizvode.
Pozitivna stvar je da korisnik na Pinterestu ne treba biti upoznat s tvojim brendom niti ponudom i to iz razloga jer Pinterest ima sasvim drugačiji način filtriranja proizvoda i usluga od drugih društvenih mreža.
 
Ako želiš prezentirati usluge i proizvode svog brenda na Pinterestu, znači da ćeš prvo kreirati profil svog brenda i nakon toga započeti sa stavljanjem pinova, a korisnici će do tvojih proizvoda doći na sljedeći način:
 
1. na svome homefeed, ako te prate ili ako su pinovi relevantni za njihove interese
2. pretraživanjem ključnih riječi koje su relevantne za tvoje pinove
3. pretraživanjem relevantne kategorije
4. odlaskom na Pinterest profil tvoga brenda
 
To znači, da korisnici mogu pronaći tvoj sadržaj na organski način, bez obzira da li te prate ili ne, te bez obzira znaju li za tvoj brend ili ne znaju…
 
Detalje o Pinterestu te razloge zbog kojih bi tvoj brend trebao imati Pinterest profil se nalaze u našoj infografici, a ono što ćemo ti već sada odati kao zanimljivost Pinteresta je sljedeće: većina korisnika pretražuje Pinterest za planiranje kupovine, a mnogi i kupe upravo ono što su pronašli na Pinterestu.
 
U jednom od naših sljedećih blogova ćemo predstaviti oglašavanje na Pinterestu, jer da, Pinterest ima i tu mogućnost! 🙂
 
pinterest-infografika

AUTHOR - Marta iz Radionice

Marta je pozitivna i svestrana osoba. Osim što voli kreativu i marketing, u slobodno vrijeme proučava Tech novosti, putoholičarske destinacije (može postati turistički vodić), dizajn i radi prave male/velike umjetnine s glinom.