Društvene mreže - vođenje i oglašavanje | Agencija Radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
10793
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-10793,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vođenje društvenih mreža

Društvene mreže su već duže vrijeme nezaobilazan kanal komunikacije s tržištem. Idealne su za stvaranje odnosa povjerenja i vjernosti s postojećim kupcima te za privlačenje novih. Smatra se da je to druga najvažnija platforma oglašavanja nakon web stranica (Google Ads oglašavanje). Sam naziv društvene mreže, implicira da ne služe u svrhu napadnog oglašavanja, već diskretne obostrane komunikacije i dijaloga s korisnicima u kojem se suptilno komunicira ponuda i prima povratna informacija.

Za svaku tvrtku predlažemo ciljani i promišljen pristup kada je u pitanju vođenje društvenih mreža. Naime, nisu sve društvene mreže pogodne za svaki brend niti svaki brend treba komunicirati na jednak način. Potrebno je strateški osmisliti i odlučiti koje su društvene mreže najbolji izbor i kakav je pristup potrebno primijeniti. Ne brinite, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i detaljnim analizama, znamo kako doprijeti do vaših kupaca. Stoga oglašavanje na društvenim mrežama u potpunosti možete prepustiti nama.

Sve društvene mreže imaju svoje prednosti i specifičnosti, a trenutno su najpopularnije:

Facebook

 

Facebook treba biti sastavni dio digitalne strategije svake tvrtke koja želi biti u izravnom kontaktu sa svojim korisnicima te na taj način promovirati svoje proizvode ili usluge. Dugoročni cilj promocije na Facebooku je kreiranje zajednice zadovoljnih korisnika, kako bi se kod njih izazvala želja za svojevoljnim širenjem pozitivnih poruka o brendu.

 

Facebook promocija uključuje izgradnju baze fanova. Prvo je potrebno odrediti ciljeve, poruku koja će se komunicirati, stil komunikacije, intezitet objava te predviđeni budžet za oglašavanje. Facebook stranicu potrebno je promovirati pomoću Facebook oglašavanja kako bi se doprijelo do što većeg broja korisnika. Sadržaj je most koji povezuje tvrtku s korisnicima na Facebooku stoga kreiranju sadržaja pristupamo vrlo strateški i promišljeno.

Relevantna istraživanja dokazala su brojne prednosti koje društve mreže donose u poslovanju:

82%

korisnika više vjeruje tvrtkama koje su aktivne na društvenim mrežama

81%

korisnika pod utjecajem je sadržaja koji dijele njihovi prijatelji na društvenim mrežama

93%

odluka o kupnji korisnika koji kupuju putem interneta ovisi o društvenim mrežama

47%

više potrošit će korisnici koji su s brendom povezani na društvenim mrežama

Facebook oglašavanje pruža iznimno velike mogućnosti. Cilj oglašavanja može biti skupljanje baze pratitelja, posjećenost web stranice, angažiranost korisnika oko pojedine objave, posjećenost nekog eventa i brojni drugi. Oglas može biti fotografija s tekstom ili videom, a mogućnosti ciljanja korisnika prema socio-demografskim podacima, lokaciji i jeziku su nevjerojatno detaljne i gotovo pa neograničene. Pored korisnika mreže Facebook, oglašavanjem se može obuhvatiti i Instagram korisnike, a najavljeno je da će se u skoroj budućnosti u oglašavanje moći uključiti i Snapchat korisnike.

Instagram

 

Zakoračili smo u vizualno doba u kojem fotografije imaju veliku ulogu. Instagram predstavlja najbrže rastuću društvenu mreža koju možete uvelike iskoristiti u poslovne svrhe. Instagram je vrlo popularan kod različitih profila ljudi, svake sekunde ljudi diljem svijeta objavljuju svoje fotografije, lajkaju tuđe postove i pretražuju mnogobrojne brendove proizvođača. U svijetu navodno ima više od 2 milijarde Instagram korisnika, a u Hrvatskoj više od 1.200.000 i ne primjećuju se znakovi usporavanja.

 

Instagram je postao omiljeno odredište za brendove koji upravo putem ove društvene mreže nastoje doprijeti do svojih potencijalnih kupaca. Kako? Kaže se da slika govori više od tisuću riječi tako da je postavljanje kvalitetnih i zanimljivih fotografija ključ uspjeha. Naravno, Instagram nije mreža na kojoj možete očekivati uspjeh preko noći. Povrh postavljanja kvalitetnih fotografija, treba se precizno odrediti strategija, odabir ključnih #hashtagova, ciljana publika i ono što je najvažnije, stvaranje “engagementa”, odnosno povezivanje sa zajednicom.

Snapchat

 

Snapchat je mobilna aplikacija, društvena mreža i vrlo popularna platforma za dijeljenje vizualnog sadržaja (fotografija, videa, tekstova i crteža). Komunikacija i razmjena podataka odvija se brzo, prateći moto današnjih generacija: Živi sada, u trenutku i pruži mi informaciju koja mi je potrebna, no daj mi je odmah, bez okolišanja… Ovdje ne prolaze dugi opisi proizvoda, potrebno je biti: sažet, koncizan i prije svega – vizualno kreativan.

 

Jedno od glavnih obilježja Snapchata je također korištenje zanimljivih i šaljivih filtera pomoću kojih ćete doprijeti do mlađe publike i pretvoriti ih u svoje vjerne kupce. Uskoro će biti moguće oglašavanje na Snapchatu putem Facebooka, što je odlična vijest za sve one koji svoje proizvode ili usluge žele prezentirati i mlađoj populaciji. Snapchat je najpopularnija društvena mreža za mlade u dobnoj skupini između 13 i 18 godina, a sve je popularniji i u dobnoj skupini između 19 i 24 godine, gdje dijeli prvo mjesto s Instagramom.

Twitter

 

Twitter je potpuno drugačija virtualna zajednica od Facebooka. Iako ima manji broj korisnika, smatra se ravnopravnim, veoma utjecajnim konkurentom. Na Twitteru je za postizanje većeg broja pratitelja (followera) i veće interakcije, potreban drugačiji pristup i sadržaj, nego na ostalim društvenim mrežama.

 

Twitter omogućuje i dijeljenje fotografija, video sadržaja, linkova itd. Pogodan je za brzu i sažetu komunikaciju i brzo širenje vijesti i novosti.

Što klijenti kažu o nama?

JAVI NAM SE!

Ukoliko imaš upit, želiš ponudu ili dogovoriti sastanak, pošalji nam poruku. 🙂


    Najnovije iz našeg bloga