Marketinška strategija i web analitika | Digitalna agencija Radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
10543
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-10543,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Marketinška strategija

Mnogi marketing smatraju nužnim zlom i gutačem novca što može biti istinito u slučaju kada se novac troši bez plana i strategije. Kako bi ulaganje u marketing doista bilo smisleno i donosilo opipljive rezultate, prije početka bilo kakvih aktivnosti potrebna je marketinška strategija.

 

Marketinška strategija uključuje analizu poslovanja tvrtke za koju se izrađuje, njihovog tržišta i konkurencije, definiranje općih i specifičnih ciljeva, definiranje ciljanog tržišta, definiranje vrste sadržaja koji će se plasirati kao i kanala kojima će se dopirati do ciljanih korisnika, zatim definiranje vremenskog razdoblja te visine budžeta. Radi se o zahtjevnom zadatku koji iziskuje ulaganje vremena i novca, ali se kasnije višestruko isplati.

 

Marketinška strategija može biti iznimno velikog opsega ako se izrađuje primjerice za izlazak novog proizvoda na tržište.  Može biti i jednostavna ako se izrađuje za samo jedan kanal postojećeg brenda (redizajn web stranice). Bez obzira na veličinu, opseg i složenost, cilj svake marketinške strategije je da maksimizira efekt prezentacije i promidžbe te da osigura optimalan omjer uloženog i dobivenog.

 

Marketinška strategija prethodi početku promidžbenih aktivnosti, ali nije “zapisana u kamenu”, što znači da ju je potrebno prilagođavati i modificirati onog trenutka kada imamo mogućnost mjeriti i analizirati njene efekte. Tu do izražaja dolazi web analitika.

 

Marketinška strategija i web analitika | Digitalna agencija Radionica

Web analitika

Mjerenje učinkovitosti marketinških kampanja je veliki izazov s kojim se organizacije suočavaju i vrlo često ne razumiju u potpunosti. Ipak, žele znati donose li im marketinške aktivnosti povrat ulaganja i u kojem točno omjeru?

 

Jedan od problema je što se analitika u digitalnom marketingu prečesto izjednačava s osnovnim podacima dobivenim iz Google Analytics alata o posjećenosti i napuštanju korisnika web stranice. Osnovna web analitika pruža kvalitetne podatke i uvid u izvedbu vaše stranice i digitalnih kampanji. Međutim, potrebni su vam podaci putem kojih ćete razumjeti utjecaj marketinških aktivnosti na prodaju i dobiti dublji uvid o putu korisnika kroz različite kanale marketinga i prodaje.

 

U današnje vrijeme marketing se proteže puno dalje od granica vaše web stranice i važno je doći do povezanih rezultata svih marketinških kanala kojima se koristite kako bi mogli donositi kvalitetne odluke. Precizni i relevantni analitički izvještaji to vam mogu omogućiti.

 

U Radionici ćemo za vas izraditi marketinšku strategiju koja će vam omogućiti precizno ciljanje vaših potencijalnih kupaca te visoki omjer uloženog i dobivenog. Nakon početka kampanje osigurat ćemo vam precizne izvještaje s dubinskim uvidom u tijek i rezultate oglašavanja, kako bi mogli donijeti kvalitetne i informirane odluke o svim budućim aktivnostima.

 

Marketinška strategija i web analitika | Digitalna agencija Radionica

Što klijenti kažu o nama?

JAVI NAM SE!

Ukoliko imaš upit, želiš ponudu ili dogovoriti sastanak, pošalji nam poruku. 🙂


    Najnovije iz našeg bloga