Horoskop digitalnog marketinga za 2017. godinu - Radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
9427
post-template-default,single,single-post,postid-9427,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Blog

horoskop digitalnog marketinga

Horoskop digitalnog marketinga za 2017. godinu

  |   digitalni marketing

Vjerujete li u horoskop ili mislite kako su to puke izmišljotine?
 
🌟 Bilo kako bilo, naš horoskop će vas bar malo motivirati, stoga opustite se, provirite i saznajte da li su zvijezde digitalnog marketinga ove godine naklonjene vašoj djelatnosti! 😀
 
Naš horoskop je šaljivog karaktera, no unatoč tome nudi prijedloge i korisne savjete iz prakse za unaprijeđenje prodaje po različitim djelatnostima.
 

TURIZAM

 
U ovoj godini čeka nas puno sunčanih i toplih dana što znači da ćete imati pune ruke posla. Početkom veljače počet ćete ulagati u marketinške aktivnosti, posebice u kreiranje newsletter kampanja. Dobra priprema i promptno reagiranje bit će ključno za vaše poslovanje u 2017. godini. Pomoću poslanih newslettera s kojim ćete vaše korisnike upoznati s vašom turističkom ponudom, pristizat će vam veliki broj upita. Jednom kad korisnik pokaže interes za vaše usluge ili proizvode, nemojte ga puštati iz ruku.
 
Pomoću Google Analytics alata analizirajte ponašanje vaših korisnika na web stranici i saznajte što žele. 2017 godina je godina komunikacije, stoga razumijevanje ponašanja vaših dragocjenih korisnika i prisna komunikacija s njima donijet će vam nevjerojatne rezultate. Analiza, razumijevanje i komunikacija ključ su uspjeha u ovoj godini, iskoristite ih mudro. Sretno! 😉
 

TRGOVINA

 
Slijedi veliko doba promjene u načinu na koji kupci razmišljaju i kupuju. Sve više će se okretati zdravom načinu života i samim time više će obraćati pozornost na ono što piše na etiketi. Kroz 2017. mnogo će vremena provoditi u prirodi na svježem zraku, umjesto na Facebooku, što se smatra svojevrsnim čudom, stoga trebate mudro iskoristiti ovu rijetku pojavu i prezentirati im samo ključne stvari i vrijednosti vaših proizvoda i usluga. Pokušajte uklopiti i približiti korisnicima vaše proizode ili usluge na način da upotpunite njihov lifestyle i poboljšate njihovu kvalitetu življenja.
 
Web stranica ključna je za detaljnu prezentaciju proizvoda, stoga ukoliko već niste, sad je vrijeme da uložite sredstva u izradu kvalitetne web stranice. Facebook neka vam bude glavni kanal oglašavanja uz pomoću kojeg ćete komunicirati s kupcima, no savjetujemo da svaka objava vodi na centralno mjesto zbivanja, a to je web stranica. Osluškujte potrebe tržišta i neprestajno se prilagođavajte. Vjerujte, na taj način rezultati neće izostati! 😉
 

 

ZDRAVSTVO

Ova godina će za sve vas koji se svakodnevno trudite izmamiti osmijeh pacijentima na lice biti veoma uspješna. Imat ćete puno novih klijenata koji će doći magičnim putevima digitalnog marketinga, točnije putem Google AdWords platforme. S obzirom da ćete dosta ulagati u AdWords, korisnici će nakon što u Google tražilicu upišu “stomatolozi rijeka”, “laserski tretmani“, “ginekolozi rijeka” ili neku drugu relevantnu ključnu riječ vezanu uz usluge koje nudite, doći upravo do vas. Pripremite se za godinu punu izazova u kojoj će kvalitetan odabir marketinških kanala za oglašavanje odigrati važnu ulogu u vašem poslovanju.
 
Možda će vam se na trenutke činiti kao da se vaš fokus na oglašavanje ne isplati, no ne brinite, u drugoj polovici godine uživat ćete u plodovima marketinških rezultata. Klijenti će također putem vaše Facebook stranice i objava koje ćete redovito oglašavati saznati za vas, te na temelju vaših zanimljivih i edukativnih objava, odlučiti vas posjetiti.
 
Preporučamo da na Facebook što češće postavljate fotografije “prije i poslije”, educirate korisnike, dajete im do znanja što točno mogu očekivati ukoliko zakažu termin kod vas, jer u našoj digitalnoj kugli vidimo kako upravo to korisnici žele vidjeti kako bi se lakše odlučili za rezervaciju termina. Potrudite se da fotografije budu kvalitetne i realistične, a objave zanimljive i koncipirane na način da potiču na interakciju. Kako će sredinom 2017. godine rezultati oglašavanje početi pristizati, zračit ćete pozitivnom energijom, koju ćete prenositi i na vaše pacijente koji će vas zahvaljujući vašoj kvaliteti i optimizmu rado preporučiti svojim prijateljima i obitelji.
 
Ukoliko vas zanimaju detaljnije prognoze digitalnog marketinga za vašu djelatnost, svakako nam se javite! 😉
 

 

GRAĐEVINA

Sredinom siječnja saznat ćete za marketinšku agenciju Radionica koja će vas osvojiti već na prvi pogled. 🙂 S obzirom da vjerujete u onu narodnu “Kako siješ početkom godine, tako ćeš na kraju i žeti”, počinjete razmišljati o ulaganju u marketing, iako vam se svo vrijeme činilo da vam to nije potrebno.
 
Zvijezde utječu na vas na način da vas usmjeravaju prema onome što je zaista bitno u vašoj profesionalnoj karijeri, a skreću pogled s nebitnih stvari koje ne pridonose vašem uspjehu. Uz pomoć ekipe iz agencije Radionica, polako ulazite u svijet digitalnog marketinga i na oglašavanje počinjete gledati iz sasvim drugog kuta. Njihovi savjeti i vaše želje bit će u savršenoj harmoniji te ćete zajedničkim snagama ostvariti najdublja profesionalna maštanja.
 
2017. je godina kada snovi postaju stvarnost. Adaptacija, bušenje, gletanje, elektroinstalacija, projektiranje, izrada nacrta… Čekaju vas doslovno pune ruke posla bez obzira na vašu užu specijalnost! Navedeno ćete ostvariti zahvaljujući tome što ćete uložiti sredstva u izradu kvalitetne web stranice, koja će svojim dizajnom i sadržajem plijeniti pažnju i omogućiti vam dobru pozicioniranost u Google tražilici. To će za vas značiti veći broj telefonskih poziva od strane zainteresiranih klijenata i potencijalnih investitora, na koje ćete kroz prizmu vaše web stranice, ostaviti i više nego profesionalan dojam.
 
Savjetujemo da otvorite Facebook stranicu i započnete Facebook oglašavanje (ako već niste), jer ovo je itekako plodna godina za oglašavanje. Kako bi privukli nove klijente, u suradnji sa Radionicom, objavljujte vaše radove i projekte, dijelite vaše ostvarene rezultate s korisnicima, jer u ovoj godini zvijezde višestruko nagrađuju svaki uloženi trud. Svaka uložena kuna u Facebook oglašavanje itekako će vam se isplatiti.
 
Ukoliko vas zanimaju detalji o tome kako da digitalne zvijezde budu na vašoj strani tokom cijele godine, kontaktirajte nas. 😉
 

Naše ostale blogove pročitajte na sljedećem linku:

BLOG

AUTHOR - Nevena Vretenar

Nevena ima sve kanale digitalnog marketinga u malom prstu. Uživa u stvaranju sadržaja koji će privući pažnju, pobuditi emocije i potaknuti na akciju a njezina misao vodilja je: Always believe in the impossible.