Društvene mreže povećavaju pozicioniranje vašeg brand-a na webu - radionica
Bez dodatnog financijskog ulaganja može povećati pozicioniranost vaše web stranice i to pomoću optimizacije društvenim mrežama.
društvene mreže, social media management, seo, search engine, optimizacija, digitalni marketing, marketing, management,
8291
post-template-default,single,single-post,postid-8291,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Blog

Društvene mreže povećavaju pozicioniranje vašeg brand-a na webu

  |   digitalni marketing

Već smo utvrdili kolika je značajnost digitalnog marketinga za poslovanje poduzeća bez obzira na djelatnost kojom se bavi. No da li znate koliko digitalni marketing, a u ovom slučju, društvene mreže imaju utjecaj na pozicioniranost na webu?
 
Pametnom strategijom digitalnog marketinga definitivno se mogu doseći potencijalni korisnici i to u trenutku kada im je potrebna vaša usluga ili prizvod. Naime, postoji način kojim se bez dodatnog financijskog ulaganja može povećati pozicioniranost vaše web stranice i to pomoću optimizacije društvenim mrežama.
 
Još uvijek iznenađuje koliko su društvene mreže postale mjerilo važnosti u pozicioniranju na web tražilicama, a pogotovo na Google-u. Mnoga poduzeća još uvijek odbijaju koristiti društvene mreže jer smatraju da je to neozbiljan i neprofesonalan pristup poslovanju, no uspješnost njihovog korištenja dokazalo je ozbiljnost njihove uloge u svakodnevnom poslovanju.
 
SEO i društvene mreže neophodni su elementi organske strategije digitalnog marketinga koje izgrađuje identitet brand-a. One se isprepleću i zajedničim snagama pozicioniraju vaše poduzeće na samom vrhu tražilice.
 
Sigurno želite biti na prvoj stranici rezultata pretraživanja kada kupac traži baš ono što vi nudite. Moramo biti iskreni, nije to nimalo jednostavan posao, ali trud se u potpunosti isplati.
 
Donosimo vam 6 glavnih značjki koje social media management ima na poboljšanje vašeg SEO:
 
1. Optimiziran sadržaj na društvenim mrežama
 
To nije “samo” Facebook objava. Svaki sadržaj koji stavite na vaše društvene mreže šalje određenu poruku vašim korisnicima. Objave moraju biti pomno isplanirane, a sadržaj smišljen na način da je interesantan korisnicima, ali i Google-u te ostalim pretraživačkim mrežama. Kvaliteta teksta očituje se u jednostavnosti, ali i stručnosti te ključnim riječima koje se vezuju uz vaš proizvod ili uslugu. Želite da se korisnik zadrži na vašem poslovnom profilu kako bi kao ključni cilj i ostvario neku vrstu konverzije i interakcije, a sve u svrhu povećanja profita. No, najveći uspjeh je kada se korisnik iznova vrati na vašu stranicu, jer ima povjerenje da će tamo pronaći sve relavantne informacije za donošenje odluke.
 
2. Društvene mreže imaju svoje pretraživače
 
Nemojte zaboraviti da veliki broj korisnika koristi društvene mreže za traženje relevantnih informacija o skupini proizvoda ili baš o vašem brand-u. Svaka društvena mreža ima svoj pretraživački tab preko kojeg se traže ključni pojmovi i fraze. Informacija se može prikazati u obliku teksta, link-a, fotografije, videa i drugih “rich media” koju ste vi objavili na svojim društvenim mrežama ili korisnici na svojim. Jedno od popularnijih načina pretraživanja je postalo korištenje #hashtag koji ima funkciju ključnih riječi. Twitter je započeo taj trend, a vrlo brzo se proširio i na sve ostale društvene mreže.
 
3. Link-building društvenim mrežama
 
Korištenjem društvenih mreža širite svijest o vašem brand-u i to terminom “link building”, što podrazumijeva dijeljenje linkova na vašim društvenim mrežama koje će voditi korisnike na vaše web stranice i ostvariti interakciju korisnika u obliku “share” odnosno dijeljenja vaše objave. Naravno, trebate biti svjesni koliko je ključno da objave budu ispunjene sadržajem visoke kvalitete koji će privući što više korisnika.
 
4. Google vas voli!
 
Google registrira linkove na društvenim mrežama kao linkove visokog ranga temeljem kojeg se pozicionira naše poduzeće na webu. Dogodilo nam se više puta da smo tražili informacije o određenom poduzeću koje nije čak imalo ni web stranicu. No, informacije na koje smo naišli dolazile su s raznih društvenih mreža u obliku fotografija i teksta koje su razni korisnici podijelili na svojim društvenim mrežama.
 
5. Idemo lokalno
 
Društvene mreže vam također omogućavaju povećanje prisnosti i interakcije s lokalnom zajednicom. Na taj način se vaše poduzeće bolje pozicionira na webu vezano uz specifičan geografski položaj, odnosno na području gdje poslujete. Time će korisnici koji traže proizvode ili usluge koje nudite na specifičnoj lokaciji pronaći i vas među prvima na listi ako kvalitetno vodite vaše društvene mreže.
 
6. Prikupljanje kvalitetnih korisnika 
 
Ukoliko imate dobru marketing strategiju na društvenim mrežama koja vas visoko pozicionira na webu, prikupit ćete kvalitetne korisnike koji će ne samo pratiti vašu stranicu nego i prisustvovati u širenju vašeg brenda. Takvi korisnici će rado podijeliti vašu objavu i linkove na drugim društvenim mrežama, komentirati na vaše objave, napisati pozitivan komentar ili recenziju o vašem poduzeću.
 
Pružanje pozitivnog iskustva korisnicima na vašim društvenim mrežama rezultirat će boljom optimizacijom i povećanju pozicioniranosti na webu, a time i efikasnijem vođenju marketinških kampanja.
 
The only way is UP!

AUTHOR - Nevena Vretenar

Nevena ima sve kanale digitalnog marketinga u malom prstu. Uživa u stvaranju sadržaja koji će privući pažnju, pobuditi emocije i potaknuti na akciju a njezina misao vodilja je: Always believe in the impossible.