Digitalni marketing u 3956 radnih sati Radionice
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
8505
post-template-default,single,single-post,postid-8505,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Blog

Digitalni marketing Radionica jpeg

3956 radnih sati Radionice

  |   digitalni marketing, društvene mreže, online oglašavanje

Rođendani su zaista posebni, slavili ih mi ili ne, moramo priznati da nam se na taj dan lica posebno ozare, oči sjaje posebnim sjajem a mi se osjećamo nekako važni i posebni. Razlog je vjerojatno u tome što upravo na taj dan malo usporavamo, a našu svakodnevnu rutinu zamjene malo drugačije misli. Odjednom počinjemo analizirati svoja dosadašnja postignuća, važemo svoje postupke i razmišljamo o tome što smo mogli napraviti bolje a što je bilo vrijedno divljenja. Drugim riječima, napravimo mali sažetak svojeg postojanja. 🙂

 

No rođendani također trebaju biti zabavni i kreativni i tako je druga godišnjica poslovanja Radionice bila inspiracija za ovaj tekst. Marketing je moja velika ljubav još od malih nogu, često sam u glavi smišljala slogane, „vrtila“ ideje, razmišljala kako bih iz ničega stvorila nešto i na koji način bih to približila ljudima i omogućila im nezaboravno iskustvo.

 

Digitalni marketing Radionica

 

 

“Marketing predstavlja spoj kreativnosti i psihologije, jer prije svega potrebno je razumjeti ljude, njihove potrebe kako bi u potpunosti mogli odgovoriti i prilagoditi se njihovim željama i zahtjevima.”

 

S druge strane digitalni marketing je vrlo dinamičan jer se tehnologija i „online“ trendovi mijenjaju velikom brzinom, stoga je potrebno biti u toku s njima. No, čime god se u životu bavili, biti ćemo uspješni jedino ukoliko tom poslu pristupamo sa strašću. Rad u marketinškoj agenciji je veoma zanimljiv, no u agenciji koja svoje aktivnosti zasniva na digitalnom poslovanju još je uzbudljiviji. Potrebno je neprestano prilagođavanje promjenama i digitalnim trendovima na tržištu te sposobnost reagiranja na njih.
Iz mojeg dosadašnjeg kratkog, ali upečatljivog iskustva radeći u ovoj digitalnoj agenciji, shvatila sam da je ključ uspjeha u pristupu poslu i klijentima. Glavni fokus je na kreiranju vrijednosti i stvaranju međusobne sinergije kako bi na što kvalitetniji način ostvarili zadane ciljeve.

 

Iskoristila sam druženje povodom drugog rođendana da ispitam svoje kolege o njihovim počecima i putevima koji su svih nas doveli tu gdje smo zajedno danas. U razgovoru je naprosto nemoguće ne zamijetiti veliku ljubav i predanost prema onome što rade, strast prema stvaranju, strast zbog koje sam i sama poželjela postati Radioničarka.
Kako ste došli na ideju pokretanja Radionice?

Neven: Od kada sam se počeo baviti marketingom shvatio sam da istinski uživam u tome. Kako na dotadašnjem poslu nisam mogao realizirati svoju kreativnost i ideje u mjeri u kojoj sam želio, u meni se počela kuhati ideja da pokrenem svoj vlastiti posao. Alena sam upoznao za vrijeme prijašnjeg posla i učestalo smo surađivali gotovo dvije godine. Jednog dana mi je došao s prijedlogom da udružimo svoje specifične vještine i iskustvo i otvorimo vlastitu agenciju za marketing i dizajn. I evo nas tu gdje jesmo…

Koji su vaši budući planovi i čemu težite?

Neven: Želja nam je da i dalje iz dana u dan istinski uživamo u svojem poslu, da imamo sjajan tim i fantastičnu atmosferu u uredu. Cilj nam je svojim radom unaprijediti tržište Rijeke i šire regije i povećati svijest o važnosti i prednostima digitalnog marketinga kako bi se naši klijenti kontinuirano razvijali i napredovali. Smatramo da smo uspješni samo kada su naši klijenti uspješni i kada im svojim radom i savjetima donosimo znatnu dodanu vrijednost.

 

 

Digitalni marketing Radionica

 

 

“Maksimalna posvećenost i iskreni, partnerski odnos s klijentima naš je recept za uspjeh.”

 

 

Što je najuzbudljiviji i najizazovniji dio ovog posla?

Alen: Najuzbudljiviji? Hm. Paljenje iMac-a. 😀

Pa rekao bih da je to izraz lica klijenta kada mu prezentiramo naše ideje. Njihova reakcija i zadovoljstvo učinjenim.

Najizazovniji? Gašenje iMac-a.

 

Digitalni marketing Radionica

 

 

“Svaki novi klijent i novi projekt je novi izazov. Što je zahtjevniji klijent/projekt veći nam je izazov. “

 

 

Kako izgleda tvoj prosječni radni dan?

Alen: Klik Klik Klik Klik Klik Klik Save Klik Klik Delete Klik Klik Klik Klik Klik Save As Klik Klik Klik Klik Klik Klik Klik Klik KAVA Klik Klik Klik Klik Klik Save Klik Klik Klik Klik Klik Škrab Škrab (zapisivanje ideja u moleskin) Klik Klik Klik Klik Klik Klik Delete Klik Klik Klik Klik Klik Klik KAVA Klik Klik Klik Klik Njam Njam Klik Klik Klik Klik Klik Klik Klik Save Klik Delete Klik Klik Save Turn of computer Are you Sure? Klik

 

Zbog čega voliš digitalni marketing?

Vedrana: Digitalni marketing volim iz razloga jer je kreativan i dinamičan posao u kojem mogu u potpunosti iskoristiti svoje vještine (znanje stranih jezika, kreativnost, tehničko znanje iz marketinga, financija, analize, strateškog planiranja i druge). Općenito živim s ciljem stvaranja vrijednosti i osobnog napretka, a kroz digitalni marketing to reflektiram i na poslovnom planu.

 

Digitalni marketing Radionica

 

 

“Volim stvarati zanimljive marketinške kampanje i gledati kako poslovanje klijenta napreduje, a time osjećam da i sama napredujem, zajedno s Radionicom.”

 

Koja je tajna za vođenje uspješne digitalne kampanje?

Vedrana: Eh, to pitanje će te koštati! 😉 Šalu na stranu… Što se tiče konkretnog vođenja digitalnih kampanja, bitno je neprestano pratiti kretanje kampanje u cjelini, ali i njeznih dijelova te svakako biti u toku s trendovima digitalnog marketinga. Prije svega, mislim da je najvažnije saslušati klijenta, prikupiti sve relevantne informacije na temelju kojih zatim kreiramo marketinšku strategiju kojom iskorištavamo resurse za maksimizaciju rezultata.

 

Što znači dobar dizajn za poslovni uspjeh?

Matej:

 

Digitalni marketing Radionica

 

 

“Hm,dobar dizajn znači prenijeti kvalitetnu i jasnu poruku onoga što klijent želi postići svojim proizvodom ili uslugom.”

 

Zašto si želio raditi u Radionici?

Matej: Rad u Radionici super se uklapa u moju viziju karijere i dugoročne ciljeve. Kvalitetan i kreativan tim, dobra atmosfera, gdje mogu učiti, napredovati i pridonijeti svojim idejama i radom.

 

Alen i Neven jedinstveni su kad govore o budućim planovima poslovanja a kada se osvrnu na protekle dvije godine, smatraju kako je kao i svaki i njihov početak bio težak. Trebalo je naći prostor, opremiti ga, napraviti web stranicu, naći klijente. Tek nakon 3-4 mjeseca Radionica je zaista počela nešto i zarađivati. Danas, samo 18 mjeseci nakon prvog komercijalnog projekta, preselili smo se u novi, veći ured i nedavno se naš tim povećao za dvoje novih sjajnih mladih ljudi. Kako onda ne bi bili zadovoljni postignutim?:)

 

“Ali nema spavanja na lovorikama, nastavljamo punom parom naprijed, radimo, učimo, razvijamo se i kao tim rastemo iz dana u dan kako bi svojim klijentima mogli pružiti samo najbolje”.

AUTHOR - Nevena Vretenar

Nevena ima sve kanale digitalnog marketinga u malom prstu. Uživa u stvaranju sadržaja koji će privući pažnju, pobuditi emocije i potaknuti na akciju a njezina misao vodilja je: Always believe in the impossible.