Video oglašavanje - Victorinox - radionica - portfolio
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
9322
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-9322,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Video oglašavanje – Victorinox

Category

foto i video produkcija, google adwords

About This Project

Dugi i zamorni oglasi u kojima se u prvi plan ističe AKCIJA, POSEBNA PONUDA i hvalisanje proizvoda polako odlaze u povijest. Video oglašavanje postalo je pravi hit!
 
Korisnici odbacuju klasično oglašavanje i sve više ih privlače upravo video sadržaji u kojima se na drugačiji i inovativan način promoviraju oglasi.
 
YouTube je najpopularnija mrežna usluga za razmjenu videozapisa na kojoj korisnici mogu postavljati, pregledavati i ocjenjivati videozapise, a ukoliko želite dosegnuti te korisnike u trenutku pretraživanja i pregledavanja videa, tu smo za VAS! 😉
 
Ukoliko prodajete proizvode ili usluge, u vašu digitalnu strategiju definitvno biste trebali uvrstiti video oglašavanje! Zbog čega?
 
7 razloga zašto je video oglašavanje “HOT THING”:

   

 1. U 2017. godini 74% internet prometa zaokupit će upravo – video
 2. YouTube je druga po redu najveća pretraživačka mreža – sa 3 milijarde pretraživanja svakog mjeseca
 3. Doseg do velikog broja korisnika u trenutku pretraživanja i gledanja videa
 4. Mogućnost povezivanja s domaćim i inozemnim korisnicima
 5. Upravljanje budžetom oglašavanja – sami određujete koji iznos želite potrošiti
 6. Usko ciljanje publike – s obzirom na ciljeve kampanje možete odrediti prikazivanje oglasa prema: lokaciji, dobnoj strukturi, interesima.
 7. Mjerljivost kampanje – u svakom trenutku možete pratiti rezultate i optimizirati ih

 

Vrste YouTube oglasa

 

 • TrueView in-stream – prikazivanje promotivnog videa u trajanju od 5 sekundi nakon čega korisnici imaju mogućnost preskakanja videa, zbog toga je potrebno u samom početku zaokupiti njihovu pažnju. Naplata se vrši ukoliko korisnik pogleda video u trajanju od minimalno 30 sekundi.
 •  

 • TrueView video discovery – oglasi se prikazuju uz druge YouTube videozapise na YouTube platformi ili na Google prikazivačkoj mreži koje se podudaraju s vašom ciljanom publikom. Plaćate samo ukoliko korisnik odluči pogledati vaš video klikom na oglas.

 
Saznajte kako mi to radimo u praksi…
 

Video oglašavanje – case study

 
Za poznati švicarski brend multifunkcionalnih džepnih noževa, ručnih satova i putne opreme Victorinox, osmislili smo strategiju i proveli video oglašavanje na području Hrvatske. Kampanja je trajala tijekom kolovoza i rujna 2016. godine.
 

 • 31,13% odnos pregledavanja cijelog promotivnog videa u odnosu na broj prikazivanja kod YouTube in-stream oglašavanja
 • 2,83% odnos pregledavanja cijelog promotivnog videa u odnosu na broj prikazivanja kod YouTube discovery oglašavanja
 • 57,24% porast broja posjeta (sesija) na web stranici
 •  
  Rezultati pričaju priču za sebe, te su samo primjer kako se video oglašavanje uvelike isplati, te se brend na inovativan i zanimljiv način pozicionira u svijesti potrošača.
   
  Ukoliko želite biti u toku sa trendovima, onda se vaš brend treba pojavljivati na ključnim mjestima. YouTube je definitivno “place to be”, stoga javite nam se i dogovorite neobavezan sastanak na kojem ćemo predložiti sve daljne korake koji će vas lansirati daleko iznad konkurencije! 😉