Online strategija za Euro Immobilien - radionica Online strategija za Euro Immobilien
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
12019
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12019,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Online strategija za Euro Immobilien

Category

društvene mreže, kampanje

About This Project

Online strategija za agenciju Euro Immobilien koja se bavi prodajom luksuznih nekretnina duž hrvatske obale i otoka, obuhvatila je nastup na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Linkedin.
 
Glavni zadatak bio je kreirati brand awereness i povezati se s korisnicima odnosno potencijalnim kupcima te im olakšati pronalazak idealne nekretnine ili zemljišta putem društvenih mreža.
 
U dogovoru s klijentima, naš digitalni nastup odlučili smo usmjeriti na Facebook, Instagram i Linkedin.
 
Kroz svaku objavu nastojali smo korisniku prenijeti emociju, kako bi osim prodajnog elementa dobio dojam kako bi se mogao osjećati ukoliko stvarno i kupi promoviranu nekretninu.
 
U objavama smo također osim emocionalne komponente korisniku pružili informativne činjenice o samoj nekretnini poput broja soba, površini i ostalim važnim detaljima. Svaka objava vodila je na web stranicu kako bi korisnici mogli pronaći opširnije informacije.
 
Cilj nam je bio naći pravi balans između edukativnog i informativnog sadržaja koji bi zaintrigirao korisnika da klikne na link i posjeti web stranicu. Vizuali koje smo odabirali za svaku objavu također su imali veliku ulogu jer je fotografija ono što najprije zaokupi pažnju korisnika, stoga je važno da je fotografija atraktivna i dobre kvalitete.
 
Online strategija uključivala je i objavljivanje videa nekretnina obzirom da korisnici sve više energije usmjeravaju upravo na gledanje takvog formata sadržaja.
 
FACEBOOK


Većinu objava smo promovirali kako bi doprijeli do što većeg broja relevantnih korisnika. Izazov je upravo bio pronaći korisnike na Facebooku koje baš u tom trenutku zanima potencijalna kupnja nekretnina, a još veći izazov je probuditi interes korisnika koji možda i nisu razmišljali o kupnji. Pravilnim kombiniranjem Facebook opcija za targetiranje, te zanimljivim objavama koje potiču na promišljanje i akciju, uspjeli smo doprijeti do ciljanje skupine koja je izražavala svoj interes prema nekretninama i zemljištima koje Euro Immobilien ima u ponudi.

INSTAGRAM


Osim klasičnih objava koje smo popratili s relevantnim #hashtagovima, kreirali smo storyje i highlightse koji su nakon što je story istekao (nakon 24h), stavljeni u posebno kreirane kategorije. Na taj način svaki korisnik koji posjeti njihov Instagram profil, može vidjeti kategorizirane nekretnine i pronaći nešto po svojem guštu.

LINKEDIN


Osim što smo u dogovorenoj dinamici objavljivali postove o nekretninama, na Linkedinu smo se također i povezivali s potencijalnim kupcima i partnerima, što je zapravo temelj dobre strategije na Linkedinu. Linkedin funkcionira u mnogočemu drugačije nego ostale društvene mreže, stoga je potrebno uložiti puno više truda i vremena kako bi rezultati bili vidljivi.
 
ZAKLJUČAK:
 
30% povećanje broja followera na FB stranicu u zadnjih 6 mjeseci, povećan broj upita korisnika i broj posjeta na web stranicu – 47,49% povećanje broja korisnika i 52,55% broja sesija. Broj lajkova na pojedinu objavu povećao se za 15 puta. Ostvaren je povećan interes korisnika na društvenim mrežama za pojedine nekretnine te je povećan broj upita putem društvenih mreža i slanje broja upita putem web stranice.