Koncept i dizajn web platforme za Euro Immobilien - radionica Dizajn web platforme
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
12047
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12047,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Koncept i dizajn web platforme za Euro Immobilien

Category

web design

About This Project

Koncept i dizajn web platforme

Dizajn web platforme za Euro Immobilien bio je izazovan projekt, a glavni zadatak bio je kreirati dizajn koji će biti u skladu s vizijom klijenta i zadovoljiti moderne potrebe tržišta.

Klijenta smo predstavili u našem prošlom portfoliu, a sada ćemo vam ukratko opisati tijek kreiranja dizajna.

 

PROCES

S klijentom smo dogovorili da će dizajn platforme za nekretnine koje imaju u ponudi biti moderan, upečatljiv i pristupačan. Obzirom da je riječ o nekretninama duž Jadranske obale, imali smo veliku dozu inspiracije pri odabiru fotografija koje su pored ostalih elemenata, ključne pri kreiranju dizajna web stranice.
 
Ispod upečatljive cover fotografije na početnoj stranici, nalazi se filter za pretraživanje s mogućnošću napredne pretrage. Sve je vrlo jasno i funkcionalno koncipirano kako bi korisniku pored atraktivnih vizualnih elemenata pružili i odličan user experience. Lijep dizajn nema smisla bez logične funkcionalnosti stoga smo veliku pažnju pridali upravo estetsko-funkcionalnoj komponenti.
 

Prikaz nekretnina sadrži glavne informacije, cijenu i kvadraturu s ikonom, a klikom na button “detalji”, korisniku se otvara zasebna podstranica na kojoj može pregledati galeriju, saznati više informacija o nekretnini i podijeliti nekretninu ukoliko želi na svojim društvenim mrežama.
 
Prema željama klijenta, kreirali smo poseban blok koji je usmjeren za korisnike koji planiraju kupiti nekretninu za iznajmljivanje ili zemljište za investiciju.
 

Blok – Lokacije

 
Dizajn web platforme uključio je i još jedan poseban element kako bi Euro Immobilien izdvojio od konkurencije, a to je blok “LOKACIJE” u kojima su istaknute lokacije na kojima djeluje naš klijent. Klikom na pojedinu lokaciju, primjerice na otok Krk, pronaći ćete informacije o otoku Krku koje će biti posebno zanimljive kupcima ili prodavateljima nekretnina. Ispod teksta nalazi se ponuda nekretnina koja se može pronaći na toj lokaciji.
 

C2A

 
Ispod svake nekretnine nalazi se C2A (call to action) blok, odnosno poziv na akciju koji omogućava korisnicima da postave upit za pojedinu nekretninu. Na početnoj stranici pri dnu smješten je malo drugačije dizajniran C2A koji je usmjeren na korisnike koji žele kupiti ili prodati nekretninu.
 

ZAKLJUČAK

 
Postigli smo kvalitetan omjer između estetike i funkcionalnosti kako bi zadovoljili visoka očekivanja korisnika, te prenijeli emociju prilikom potrage za savršenom nekretninom ili zemljištem. Kako vam ne bi otkrili baš sve, najbolje je da procijenite sami i kliknete na web stranicu našeg klijenta:

www.euro-immobilien.hr
 
Ukoliko i vama treba nova web stranica, svakako nam se javite i zajednički ćemo pronaći idealno rješenje za vaše potrebe. 🙂