Izrada nove web stranice za Mage doors - radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
12289
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12289,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Izrada nove web stranice za Mage doors

Category

web design

About This Project

Izrada nove web stranice za Mage doors

Mage doors je tvrtka koja se bavi prodajom i ugradnjom dizajnerskih sobnih i ulaznih vrata. U svojoj ponudi imaju renomirane brendove besprijekorne kvalitete i vrhunskog dizajna.

 

ZADATAK

Klijent je želio suvremenu web stranicu koja će na prikladan način prezentirati njihovu ponudu. U skladu s time definirali smo glavne ciljeve za dizajn web stranice: prozračnost, upečatljiv ali minimalistički dizajn, funkcionalnost, i brzina

 

PROCES

Kao i uvijek kad je u pitanju izrada nove web stranice, oformili smo tim koji se sastojao od voditelja projekta, web dizajnera i stručnjaka za optimizaciju. Prvi korak je priprema sadržaja prema materijalima koje je dostavio klijent. Kvalitetan sadržaj temelj je i najvažniji element svake web stranice jer to je razlog zašto korisnici posjećuju web stranicu. Isto tako, kvaliteta sadržaja glavni je parametar prema kojem Google i ostale tražilice pozicioniraju web stranicu u svojim pretragama. 

 

Korisničko iskustvo (UX – user experience) je bilo polazišna točka za sljedeću fazu projekta, a to je projektiranje. Navigacija na stranici je jednostavna, a određeni elementi za koje smo smatrali da su važni, ponavljaju se na većini stranica – recenzije klijenata i CTA (call-to-action – poziv na akciju).

 

Kako se radi o tvrtci koja u poslovanju težište ne stavlja na masovnost, već imaju vrlo probranu ponudu višeg cjenovnog ranga, važno je bilo da dizajn web stranice dočarava ekskluzivnost. U prvi plan je potrebno staviti proizvode, te smo se odlučili za čistu i pretežno bijelu pozadinu. Kvalitetne fotografije proizvođača poslužile su za postizanje dinamike i unijele su potrebnu boju i živost na web stranicu.  

 

Kod izrade web stranice najvažnije je bilo postići odličnu brzinu otvaranja. Naime, korisnici nemaju strpljenja čekati da se web stranica otvori te već nakon 3 sekunde većina odustaje. Kad je u pitanju nova web stranica Mage doors, brzina je natprosječna, što je isto povoljan faktor kod pozicioniranja stranice u internet tražilicama.

 

Posljednji korak je osnovna SEO optimizacija koja je potrebna kako bi se stranica što brže i bolje organski pozicionirala, a samim time i privukla što više posjetitelja. Ovaj element se unatoč svojoj važnosti i danas često zapostavlja. I najbolja web stranica bez posjetitelja neće ostvarivati svoje ciljeve, zato je dobra pozicija u tražilicama i to na relevantne pretrage, od ključne važnosti.

 

ZAKLJUČAK

Web stranica Mage doors moderna je prezentacijska web stranica jednostavne strukture i čistog dizajna koja je zadovoljila sve zahtjeve i očekivanja klijenta.

 

Web stranicu možete pogledati na:

 

MAGE DOORS