Redizajn logotipa za tvrtku Dimšo iz Čavla - radionica
Za klijenta DIMŠO d.o.o. napravili smo redizajn logotipa.Njihove djelatnosti su montaža i sanacija dimovoda, razne vrste zahtjevnih čišćenja (kemijsko, industrijsko, mehaničko), prodaja peleta i prijevoz.
logotip dimšo
12540
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12540,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Redizajn logotipa Dimšo

Category

vizualni identitet

About This Project

Redizajn logotipa Dimšo

 

Zadatak je bio za tvrtku DIMŠO d.o.o. napraviti redizajn logotipa koji će reflektirati novo doba za tvrtku i promjene koje su nastupile, uz zadržavanje poveznice s njihovim počecima.

 

Djelatnost tvrtke Dimšo je montaža i sanacija dimovoda, razne vrste zahtjevnih čišćenja (kemijsko, industrijsko, mehaničko), prodaja peleta i prijevoz. Obzirom da je od osnutka tvrtka najviše bila vezana za usluge povezane s dimovodnim sustavima od kuda potječe i naziv, odlučili smo logotipom dodatno naglasiti njihovu tradiciju.

 

Znak (simbol) logotipa tvori stilizirano slovo d (incijal tvrtke) koje predstavlja dimovodne cijevi i dimnjak, zaokruženo u štit. Štit simbolizira njihovu glavnu ulogu da svojim kvalitetnim i predanim radom pružaju klijentima pomoć, zaštitu i rješenje raznih problema i poteškoća.

 

Naziv tvrtke izveden je dizajniranom tipografijom za moderan, čist, nenametljiv, ali snažan dojam.

Zadržali smo postojeće boje kao poveznicu i kontinuitet vizualnog identiteta. Crna i crvena boja odlično se nadopunjuju i tvore upadljivu kombinaciju. Crvena predstavlja snagu, hrabrost, energiju, a crna autoritet i stabilnost.

 

Slogan “saniranje, čišćenje i održavanje” služi za transparentnost, kako bi svima koji se po prvi put susreću s tvrtkom, već na prvi pogled bilo jasno koje su njihove djelatnosti. Odlučili smo ga izvesti velikim slovima fonta Geometria koja se odlično nadopunjuje s tipografijom logotipa. Slogan obogaćuje logotip Dimšo te mu daje jednu dodatnu dimenziju.

 

Odabrana kombinacija znaka, logotipa i boja odražava energičnost, dinamičnost, stabilnost, ozbiljnost i stručnost tvrtke i njenih zaposlenika.

 

Kompozicija logotipa predstavlja konzistentnost i kompaktnost u idejnom smislu, a simbolički sugerira profesionalnu i stručnu uslugu. Cjelokupni dojam logotipa estetski je snažan, upečatljiv i jasan.

 

 

Pogledajte naše ostale radove:

 

Portfolio