Redizajn logotipa Dimšo | radionica
Za klijenta DIMŠO d.o.o. napravili smo redizajn logotipa. Njihove djelatnosti su montaža i sanacija dimovoda, razne vrste zahtjevnih čišćenja (kemijsko, industrijsko, mehaničko), prodaja peleta i prijevoz.
logotip dimšo
12540
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12540,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Redizajn logotipa Dimšo

Category

grafički dizajn, vizualni identitet

About This Project

Redizajn logotipa Dimšo

 

Zadatak je bio za tvrtku DIMŠO d.o.o. napraviti redizajn logotipa koji će reflektirati novo doba za tvrtku i promjene koje su nastupile, uz zadržavanje poveznice s njihovim počecima.

 

Djelatnost tvrtke Dimšo je montaža i sanacija dimovoda, razne vrste zahtjevnih čišćenja (kemijsko, industrijsko, mehaničko), prodaja peleta i prijevoz. Obzirom da je od osnutka tvrtka najviše bila vezana za usluge povezane s dimovodnim sustavima od kuda potječe i naziv, odlučili smo logotipom dodatno naglasiti njihovu tradiciju.

 

Znak (simbol) logotipa tvori stilizirano slovo d (incijal tvrtke) koje predstavlja dimovodne cijevi i dimnjak, zaokruženo u štit. Štit simbolizira njihovu glavnu ulogu da svojim kvalitetnim i predanim radom pružaju klijentima pomoć, zaštitu i rješenje raznih problema i poteškoća.

 

Naziv tvrtke izveden je dizajniranom tipografijom za moderan, čist, nenametljiv, ali snažan dojam.

Zadržali smo postojeće boje kao poveznicu i kontinuitet vizualnog identiteta. Crna i crvena boja odlično se nadopunjuju i tvore upadljivu kombinaciju. Crvena predstavlja snagu, hrabrost, energiju, a crna autoritet i stabilnost.

 

Slogan “saniranje, čišćenje i održavanje” služi za transparentnost, kako bi svima koji se po prvi put susreću s tvrtkom, već na prvi pogled bilo jasno koje su njihove djelatnosti. Odlučili smo ga izvesti velikim slovima fonta Geometria koja se odlično nadopunjuje s tipografijom logotipa. Slogan obogaćuje logotip Dimšo te mu daje jednu dodatnu dimenziju.

 

Odabrana kombinacija znaka, logotipa i boja odražava energičnost, dinamičnost, stabilnost, ozbiljnost i stručnost tvrtke i njenih zaposlenika.

 

Kompozicija logotipa predstavlja konzistentnost i kompaktnost u idejnom smislu, a simbolički sugerira profesionalnu i stručnu uslugu. Cjelokupni dojam logotipa estetski je snažan, upečatljiv i jasan.

 

 

Pogledajte naše ostale radove:

 

Portfolio