Nova web stranica za Transagent - Radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
11983
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11983,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nova web stranica za Transagent

Category

web design

About This Project

NOVA WEB STRANICA

Transagent je agencija za međunarodno posredovanje s 55. godina tradicije uspješnog poslovanja te uredima u čitavoj regiji i u Kini u Shanghaiu. 

 
Naš je zadatak bio izraditi im web stranicu koja će reflektirati njihov DNA. 

 
Ono što ovaj projekt čini nešto drugačijim je zahtjev klijenta da dizajn web stranice bude prilagođen njihovoj branši koja je još uvijek dosta tradicionalna. Stoga je dizajn web stranice klasičan uz moderne elemente, a glavni fokus web stranice usmjeren na dugogodišnju tradiciju Transagenta koju smo naglasili upotrebom njihovog originalnog simbola (sidro), godine postojanja i lokacije ureda.   

 

KREATIVNI PROCES

Za naglašavanje tradicije Transagenta odlučili smo koristiti simbol (sidro) iz originalnog logotipa u čijem je podnožju godina osnutka tvrtke. 

 
Simbol smo koristili na više različitih elemenata stranice: ispod naslova i podnaslova stranica, koristili smo ga kao element za nabrajanja u tekstu te kao glavni element na naslovnoj stranici. 

 
Nadalje, za komunikaciju tradicije smo odmah na naslovnoj stranici naglasili broj godina postojanja, a na pozadinu smo implementirali simbol sidra s godinom osnutka. Osim naslovne stranice, na samome početku “About us” stranice smo implementirali timeline putem kojeg na jednostavan način prikazujemo razvoj Transagenta kroz povijest i time jasno komuniciramo njihovu dugovječnost i uspješnost. 

 
Element koji jasno komunicira snagu tvrtke Transagent je karta koja se nalazi pri dnu svake stranice, na kojoj su prikazani svi uredi našeg klijenta.  

 
Web stranicom dominira bijela boja pozadine, svijetlo plavu boju brenda smo koristili za isticanje bitnih naslova i podnaslova te za naglašavanje detalja, dok je tamno plava korištena za prikaz tekstualnog sadržaja. 

 
Klijent je izrazio želju da tekstualni sadržaj bude kratak i sažet što nam je predstavljalo izazov da adekvatno pomirimo želje klijenta i minimalna pravila za SEO optimizaciju kako bi se nova web stranica učinkovito pozicionirala u internet tražilicama. 

 
Kako bi dobili dinamiku i pozitivnu atmosferu, koristili smo fotografije živih boja na naslovnim fotografijama svih stranica te na blokovima unutar stranica usluga gdje se nalazi C2A (poziv na akciju) za kontakt formu. Uz navedeno, prikladne fotografije smo dodali i unutar samoga teksta, a stranicu smo dodatno obogatili zanimljivim ikonicama za usluge. 

 
Dinamičnost dizajna dobili smo implementacijom diskretnih animacija na desktop verziji web stranice.   

I ZA KRAJ

Nova web stranica klijenta Transagent na prvi je pogled klasičnog dizajna, međutim, kad je u pitanju tehnička izvedba i SEO optimizacija, u potpunosti je moderna i izrađena po najvišim standardima što dokazuje izvrsno vrijeme otvaranja stranice unutar 1 sekunde.

 
Nova web stranica jasno komunicira njihovu tradiciju i uspješnost u poslovanju, a možete je pogledati na sljedećem linku.