Brendiranje automobila za Koryna namještaj - Radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
11850
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-11850,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Brendiranje automobila za Koryna namještaj

Category

grafički dizajn

About This Project

Brendiranje automobila i njegove prednosti

Zanimljiva opcija promocije tvojeg brenda može biti oslikavanje (brendiranje) automobila naljepnicama na kojima je logotip, slogan, web adresa i ostale važne informacije. Brojne su prednosti ovog načina promocije, prvenstveno odlična i besplatna vidljivost tvoje reklame kroz duži period, niska cijena izrade, zaštita za auto, prepoznatljivost i upečatljivost brenda. U konačnici, to može dovesti do povećanja broja narudžbi, posjećenosti i i zainteresiranosti potrošača za proizvod ili usluge koje nudiš. 

Brendiranje automobila za Koryna namještaj

Za brendiranje automobila našeg klijenta “Koryna namještaj” bilo je potrebno na automobil aplicirati logotip i web adresu. Logotip klijenta je sastavljen od dva elementa, bijelih slova i crvene pozadine. U originalu logotip je pravokutnog oblika. Točnije, naziv brenda ispisan je bijelim slovima i uokviren crvenim pravokutnikom. 

S obzirom na oble konture automobila i stroge pravilne oblike logotipa, izazov je bio pomiriti te suprotnosti. Stoga smo odlučili aplicirati naziv brenda na način da prati konture prozora. Boje logotipa i boja automobila su komplementarne i kontrastne što već samo po sebi omogućuje jednostavnu prepoznatljivost i uočljivost samoga brenda. Međutim, kako je bilo potrebno aplicirati i web adresu u bijeloj boji, odlučili smo duž cijeloga logotipa staviti bijelu liniju koja pojačava kontrast i omogućava dodatno naglašavanje web adrese te daje dozu elegancije sveukupnom dizajnu. 

Duž stražnje strane aplicirali smo crvenu boju kao poveznicu za elemente vizualnog identiteta s lijeve i desne strane automobila iznad koje je web adresa. 

Boje, detalji i stapanje elemenata vizualnog identiteta s dizajnom automobila omogućilo nam je stvaranje upečatljivog, prepoznatljivog i elegantnog brendiranog automobila, baš kakav je i sam brend našeg klijenta. 

Dok voziš brendirani automobil, skoro pa poželiš da je na svakom raskrižju crveno, zar ne? 😉