Izrada web stranice za projekt Dinara back to Life - radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
12847
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12847,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Izrada web stranice za projekt Dinara back to Life

Category

web design

About This Project

Izrada web stranice za projekt Dinara back to LIFE

 

U prošloj objavi upoznali smo vas kako je tekao proces za jedan od dražih nam projekata. Kako zbog plemenite misije očuvanja prirode tako i zbog tima s kojim smo surađivali i savršeno se razumjeli, što nije uvijek slučaj, znamo svi 😉 Tim koji stoji iza ovog prekrasnog projekta Dinara back to LIFE, odradio je odlično istraživanje uz anketiranje svojeg okruženja. To je rezultiralo zamislima i idejama kakav bi trebao biti sadržaj web stranice te što je najvažnije staviti u prvi plan kao i odrediti cilj samog projekta. Samim time se izrada web stranice za projekt temeljila na konkretnim brojkama i podacima.

 

Proces – izrada web stranice za projekt

 

S obzirom na to da smo ranije bili zaduženi za izradu logotipa kao prvog koraka kreiranja vizualnog identiteta projekta lako smo donijeli odluku o bojama, fontu i simbolima koji će se protezati kroz cijelu web stranicu. Zahvaljujući super klijentu koji je pratio cijeli razvoj i njihovom angažmanu u prikupljanju ideja, razmatranju boja, stilova i karakteristika koje će kroz jedinstven i zanimljiv način prikazati ne samo geografsko područje, već i svakodnevni život stanovništva, odredili smo cilj i krenuli u realizaciju izrade web stranice.

 

Cilj projekta je bio prikazati Dinaru u punom sjaju, dragocjenu i skladnu sa svim njenim posebnostima, te predstaviti sve aspekte ovog 5 godina dugog projekta očuvanja dinarskih travnjaka. Među ostalim željeli smo modernu i suvremenu web stranicu koja će savršeno dočarati kvalitetu samog projekta i aktivnosti koje se protežu kroz projekt s jedne strane, dok s druge strane željeli smo dopadljivu i transparentnu web stranicu koja pruža informacije i pojašnjenja s vrlo jednostavnom navigacijom za korisnika. Elementima poput dividera u obliku planine, različitim veličinama blokova i uz puno interaktivnih i animacijskih dijelova poput cool interaktivne karte, htjeli smo pružiti korisnicima zanimljivo, dinamično i kvalitetno korisničko iskustvo (UX – user experience). Također, upotrebom prekrasnih fotografija kroz cijelu web stranicu postigli smo živost i nastojali približiti ljepote, raznovrsnost i bogatstvo Dinare, njezine posebne flore i faune.

 

Vizualni identitet web stranice

 

Nijansom zlatnožute i zelene dobili smo savršen kontrast te ujedno htjeli stvoriti osjećaj razigranosti, vedrine i opuštenosti, onaj osjećaj koji nam izaziva boravak u prirodi. Također kombinacijom ovih dviju boja koje komplementiraju jedna drugoj željeli smo prikazati raznovrsnost boja koje opisuju našeg krškog diva, Dinaru, kroz sva godišnja doba i promjene koje prolazi.

 

S obzirom na transparentnost tekstualnog sadržaja za samu tipografiju kroz web stranicu odluka je pala na grupu modernih fontova čistih linija, sans serif kojima pripada i primarna tipografija Flexo (Thin, Regular, Bold) vizualnog identiteta koji smo osmislili za projekt.

 

U kratkom roku uspjeli smo ispuniti vlastite želje prilikom izrade stranice kao i još važnije klijentove želje i očekivanja. Kreirali smo web stranicu koja ne pripada samo članovima projektnog tima već je najbolje online mjesto za sve koji žele učiti o Dinari, njezinoj biološkoj raznolikosti, kulturi i tradiciji života. A kako se vama sviđa naše malo prirodno remek djelo, slobodno komentirajte i živite moto: Dinaro, tvoji smo. Obećavamo te čuvati!

 

Web stranicu možete pogledati klikom na:

 

Dinara back to LIFE