Izrada logotipa za Restoran Allora u Splitu - radionica
Ovaj put na dnevnom je redu bila izrada logotipa za Restoran Allora koji se nalazi u sklopu hotela. Cilj nam je bio na moderan i zanimljiv način pretočiti ekskluzivnost i komfornost restorana u jednostavan, ali jedinstven logotip koji će se uklapati u vizualni identitet hotela.
Izrada logotipa, Restoran Allora, vizualni identitet,
12607
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-12607,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Izrada logotipa za Restoran Allora

Category

vizualni identitet

About This Project

Izrada logotipa za Restoran Allora

 

Novi zadatak, stari, dragi klijent. Hotel Ora iz Splita za kojeg smo nedavno dizajnirali promotivne materijale, povjerio nam je novi zadatak. Ovaj put na dnevnom je redu bila izrada logotipa za Restoran Allora koji se nalazi u sklopu hotela, ali koji “živi” svojim životom.

 

Osim za goste koji borave u Hotelu Ora, restoran je otvoren i za sve ostale gurmane željne prefine hrane u stajliš ambijentu. Također, ako ti zatreba mjesto za bilo kakva privatna, poslovna ili svečana okupljanja, večere i svadbe, Allora je tu da ti osigura vrhunsko gastronomsko iskustvo. U svojoj ponudi restoran ima raznovrsna pomno pripremljena jela te veliki izbor vrhunskih vina. Odličan je spoj tradicionalne mediteranske kuhinje i međunarodnih okusa, stoga je izrada logotipa za ovako sjajan restoran bio pravi užitak.

 

Cilj nam je bio na moderan i zanimljiv način pretočiti ekskluzivnost i komfornost restorana u jednostavan, ali jedinstven logotip koji će se uklapati u vizualni identitet hotela.

 

Odlučili smo se za crni logo. Crna boja odražava profesionalnost, eleganciju i sofisticiranost. Vodili smo se principom “manje je više”. Logo se sastoji od znaka, stiliziranog slova “A”, koje predstavlja inicijal naziva restorana – Allora te kružića koji predstavlja slovo “O”, inicijal iz naziva Hotela Ora, koji je prisutan i u nazivu restorana. Stilizirano slovo A izvedeno je u jednom potezu te izvedenim dizajnom stvara poveznicu s vizualnim identitetom hotela. Kružić svojim oblikom omekšava i balansira ukupni dojam simbola logotipa.

 

Naziv restorana izveli smo Montserrat tipografijom i to velikim slovima, a ispod toga manjim fontom izveli smo tagline logotipa s riječima “restaurant” i “Split”, koje su odvojene točkom. Kad se logotip koristi izvan same lokacije hotela, dodavat će se tagline kako bi odmah bilo jasno da se radi o restoranu koji se nalazi u Splitu.

 

Korištena tipografija logotipa spada u skupinu geometrijskih sans-serif te daje snažan, moderan i upečatljiv dojam, posebno upotrebom velikih slova. Kao što mu naziv govori, zasniva se na geometrijskim oblicima pa se idealno upotpunjuje sa stiliziranim slovom “A” u simbolu loga. Istovremeno, njime ostvarujemo dodatnu poveznicu s vizualnim identitetom hotela.

 

Upotrebom crne boje te stilom simbola i tipografije (oštri kutevi, strateški razmak) dobili smo jednostavan, upečatljiv i lako pamtljiv logotip, koji ukazuje na luksuz, eleganciju i profinjenost Restorana Allora.

 

Na kraju možemo reći da smo postigli idealnu kombinaciju: klijentovo i naše zadovoljstvo. 🙂

 

Pogledajte naše ostale radove:

 

Portfolio