Vizualni identitet Dentalne klinike Maredent - radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
8758
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8758,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vizualni identitet Dentalne klinike Maredent

Category

vizualni identitet

About This Project

Za novoosnovanu kliniku iz područja dentalne medicine, naš zadatak bio je iz temelja osmisliti vizualni identitet kojim će se podjednako kvalitetno predstaviti inozemnom i domaćem tržištu.
Prvi korak bio je osmisliti upečatljivi naziv koji će već na prvi pogled adekvatno prezentirati vrstu usluge i predstaviti lokaciju iz koje potječe. Riječ «maredent» izvedena je iz dva pojma koja međusobno tvore artikuliran i zvučan naziv:

1. MARE – dvojna konotacija – lat.i tal. more, ocean – uska veza s našim priobalnim područjem i početna slova prezimena osnivača dentalne klinike. Za strane pacijente, koji su glavna ciljana skupina, konotacije su posebno pozitivne jer more asocira na odmor, opuštanje i uživanje, shodno tretmanu koji će dobiti u klinici Maredent.

2. DENT – lat. dentalist, -dent, -dens / zubi – jasno naznačuje da se radi o uslugama iz područja dentalne medicine.
Vizualni identitet od velike je važnosti za svako poduzeće jer to je prvo s čime se klijent susretne, a opće je poznato kako je prvi dojam važan. Upravo smo iz tog razloga prilikom izrade logotipa odabrali tirkiznu boju kao “glavnu kućnu boju” jer simbolizira ozdravljenje i zaštitu.

Zelena komponenta u tirkiznoj boji ima veliku moć liječenja; smiruje, sugerira trajnost, stabilnost i sigurnost, koja je prijeko potrebna u razvijanju potpunog povjerenja i sklada u odnosu između doktora i pacijenta.

Logotip je izveden iz posebno modificirane tipografije i djeluje vrlo moderno, jednostavno i minimalistički te simbolizira upotrebu najmodernije tehnologije i najsuvremenijih tehnika kao baze njihovog uspješnog rada.

www.maredent.co.uk