Vizualni identitet Dentalne klinike Maredent - radionica
radionica kreativnih ideja, dizajnerskih rješenja i modernih tržišnih komunikacija
izrada web stranica, web dizajn, grafički dizajn, logotip, izrada logotipa, oglašavanje, vizualni identitet, društvene mreže, facebook, twitter, instagram
8758
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-8758,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vizualni identitet Dentalne klinike Maredent

kategorija

vizualni identitet

o projektu

Za novoosnovanu kliniku iz područja dentalne medicine, naš zadatak bio je iz temelja osmisliti vizualni identitet kojim će se podjednako kvalitetno predstaviti inozemnom i domaćem tržištu.
Prvi korak bio je osmisliti upečatljivi naziv koji će već na prvi pogled adekvatno prezentirati vrstu usluge i predstaviti lokaciju iz koje potječe. Riječ «maredent» izvedena je iz dva pojma koja međusobno tvore artikuliran i zvučan naziv:

1. MARE – dvojna konotacija – lat.i tal. more, ocean – uska veza s našim priobalnim područjem i početna slova prezimena osnivača dentalne klinike. Za strane pacijente, koji su glavna ciljana skupina, konotacije su posebno pozitivne jer more asocira na odmor, opuštanje i uživanje, shodno tretmanu koji će dobiti u klinici Maredent.

2. DENT – lat. dentalist, -dent, -dens / zubi – jasno naznačuje da se radi o uslugama iz područja dentalne medicine.
Vizualni identitet od velike je važnosti za svako poduzeće jer to je prvo s čime se klijent susretne, a opće je poznato kako je prvi dojam važan. Upravo smo iz tog razloga prilikom izrade logotipa odabrali tirkiznu boju kao “glavnu kućnu boju” jer simbolizira ozdravljenje i zaštitu.

Zelena komponenta u tirkiznoj boji ima veliku moć liječenja; smiruje, sugerira trajnost, stabilnost i sigurnost, koja je prijeko potrebna u razvijanju potpunog povjerenja i sklada u odnosu između doktora i pacijenta.

Logotip je izveden iz posebno modificirane tipografije i djeluje vrlo moderno, jednostavno i minimalistički te simbolizira upotrebu najmodernije tehnologije i najsuvremenijih tehnika kao baze njihovog uspješnog rada.

www.maredent.co.uk